Casa Sant Cugat



Avda. Pere Planas, Barcelona, 2018

El desenvolupament de l'habitatge està molt condicionat per l'orografia, s'ha decidit accedir per la part superior de la parcel·la amb la finalitat de preservar les vistes i millorar la independència del edifici.

La premissa fonamental que governa els espais interiors és la versatilitat. A la planta superior s’ubica un primer espai dedicat al despatx professional que en un futur pot convertir-se en una zona de lectura o televisió i/o en un petit apartament per convidats.

La planta-1, és el centre del habitatge, ja que alberga tots els espais de vida, cuina, saló-menjador i un espai a doble altura que connecta amb la planta-2 on s’ubiquen els dormitoris.

Existeix un quart nivell (-3) en el que s’allotgen els sistemes de calefacció i ACS, i la resta de l’espai dedicat a traster i/o zona de jocs.

La construcció d’aquest habitatge ensenya un exemple d’adaptació, d’un edifici concebut inicialment per sistemes tradicionals, a un sistema constructiu basat en sistemes prefabricats de fusta.

Aquesta adaptació no modifica la geometria de l’edifici en absolut, ja que es planteja des d’un respecta absolut al projecte d’arquitectura redactat inicialment. Per tant, els espais interiors són els concebuts inicialment per Aresta arquitectura, si bé l’edifici ha millorat substancialment en les seves prestacions tèrmiques.

Es decideix mantenir l’estructura de formigó prevista en els nivells inferiors per la contenció de terres i es canvia el sistema constructiu a partir del nivell -2, executant façanes i forjats superiors amb un sistema combinat de CLT (fusta contralaminada) i LVL (forjats executats amb panells de fusta microlaminada).

El resultat a escala tèrmica és un habitatge amb qualificacions energètica A d'acord amb les especificacions del CTE.

El termini d’execució d’aquest edifici també millora substancialment en modificar el sistema constructiu, aconseguint un termini d’execució total de sis mesos.

Descobreix el procés







Fes clic a sobre de la imatge per fer zoom.













En cumplimiento de la Ley 34/2002, de fecha 11 de julio, de servicios de la sociedad de la información y del comercio electrónico, ABÓS CONSTRUCCIÓN Y REHABILITACIÓN S.L.,
informa a sus usuarios de la utilización de cookies analíticas para mejorar el servicio prestado.
Go To Top